RP Frukt nyhetsbrev vecka 21

Fokus på smågrönt

Nyhetsbrev vecka 21

Bevingat om mat

Andra lever för att äta, jag äter för att leva.
Sokrates

Senaste nytt

Nu finns det svenska jordgubbar på lager för att avnjutas.
art nr är 4760 och de rekomenderas =)
... Se merSe mindre

1 år sedan

Nu finns det svenska jordgubbar på lager för att avnjutas. 
art nr är 4760 och de rekomenderas =)

Kommentera på Facebook

Å nu blev jag sugen

Hade varit trevligt att veta vem odlaren är?

Nu har den svenska vita sparrisen från Vättern Sparris landat i huset =) säljes i hel låda under artikel nr 1263. Detta är en riktig höjdare. ... Se merSe mindre

1 år sedan

Nu har den svenska vita sparrisen från Vättern Sparris landat i huset =) säljes i hel låda under artikel nr 1263. Detta är en riktig höjdare.

Kommentera på Facebook

Hur handlar man upp till Kiruna genom er om det skulle vara intressant?

Recept

Härliga recept inför helgen!!

RECEPT
Färskpotatissallad med ruccola – 6 port
1kg kokt kall färsk potatis
20 st ruccola blad
4 soltorkade tomater i olja
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
3 krm nymald svartpeppar
1 tsk salt
Solrosfrön eller valnötskärnor
50gr färsk parmesanost

Gör så här
Skär potatisen i bitar och lägg i en skål tillsammans med ruccolan.
Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och vänd ner dem. Blanda olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, salt o peppar i en skål och häll över potatissalladen.
Grovhacka nötterna eller lägg i solrosfröna. Skär tunna skivor parmesanost och blanda i.

Färsk Vitkålssallad – 8 port
1 st vitkålshuvud, färskt
1 st avokado
1 st salladslök
2 dl västerbottenost, riven
1 knippe persilja
1 msk olja
Salt o peppar

Gör så här
Skiva ner vitkål, salladslök och bladpersilja. Mosa ner avokado och blanda samman med ost, olja, salt och peppar.

#recept
... Se merSe mindre

1 år sedan

Härliga recept inför helgen!!

RECEPT
Färskpotatissallad med ruccola – 6 port
1kg kokt kall färsk potatis
20 st ruccola blad
4 soltorkade tomater i olja
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
3 krm nymald svartpeppar
1 tsk salt
Solrosfrön eller valnötskärnor
50gr färsk parmesanost

Gör så här
Skär potatisen i bitar och lägg i en skål tillsammans med ruccolan.
Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och vänd ner dem. Blanda olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, salt o peppar i en skål och häll över potatissalladen.
Grovhacka nötterna eller lägg i solrosfröna. Skär tunna skivor parmesanost och blanda i.

Färsk Vitkålssallad – 8 port
1 st vitkålshuvud, färskt
1 st avokado
1 st salladslök
2 dl västerbottenost, riven
1 knippe persilja
1 msk olja
Salt o peppar

Gör så här
Skiva ner vitkål, salladslök och bladpersilja. Mosa ner avokado och blanda samman med ost, olja, salt och peppar.

#recept
2017-03-23T17:12:08+00:00 2016-05-24|Kategorier: Nyhetsbrev|