Om RP Frukt

RP Frukts kärlek till närodlat och kvalité har starka rötter i vår historia. Det började på 1950-talet med en jordig potatis planterad i den skånska myllan i Röinge utanför Hässleholm. Verksamheten blev till när Marita och Hans-Erik Larsson omsorgsfullt drev jordbruk med potatisodling och försäljning till bygden via gårdsbutiken. Därav kom namnet Röinge Potatis. Med tiden blev även kommunen kund och sortimentet utökades med frukt och grönt. År 2000 ändrades namnet till RP Frukt och verksamheten fortsatte att expandera.

Idag är RP Frukt södra Sveriges ledande leverantör av frukt och grönt samt ett dotterbolag till Martin & Servera som ägs av Axel Johnson AB & familjen Oldmark. Vi är med andra ord en del av ett stort familjeföretag där värderingar, ansvar och långsiktighet är viktigt för oss. Bland de över 4000 artiklar vi lagerför finns även mejeri, ägg, fisk, kött & chark, drycker, kaffe, kryddor, kolonialvaror och frysta varor. Vårt stora team ger dagligen personlig service till våra tusentals återkommande kunder inom restaurang, café, hotell, kommun och offentlig verksamhet. Tillsammans med vårt systerbolag Grönsakshallen i Sorunda AB är vi rikstäckande. Vi är redo att fortsätta växa med våra kunder och deras önskemål.

Senaste från RP på Twitter och Facebook

Nu har äntligen det kommit in ekologiska produkter från marcellos farm. Purjolök, svartrot, rödbetor och krusig crispsallad :)

RP Frukt har lagt till 4 nya foton.

Nu har äntligen det kommit in ekologiska produkter från marcellos farm. Purjolök, svartrot, rödbetor och krusig crispsallad :)
... Se merSe mindre

Nu har äntligen det kommit in ekologiska produkter från marcellos farm. Purjolök, svartrot, rödbetor och krusig crispsallad :)

Börje Johansson, Cecilia Robertsson och 23 andra gilla detta

Cecilia Cilla LindquistAnita Zieme detta är något för dig och Börringe Kloster 👍🏼👍🏼👍🏼

4 dagar sedan   ·  1

3 Replies

Avatar

Kommentera på Facebook

Fyll i din emailadress för att få nyhetsbrev, kampanjer och senaste nytt från RP Frukt.

Ett urval av våra leverantörer

 
 

Styrdokument och certifieringar

Material för press och media

  • Pressbilder för tryck
  • Logotype för tryck och webb.
MEDIAKIT
  • RP Frukt levererar varor till kunder i hela Götaland: Skåne, Halland, Småland och Blekinge.
  • RP Frukt har fler är 3000 aktiva kunder och är i snabb expansion. Bland kunderna återfinns restauranger, caféer, hotell, kommuner och offentliga verksamheter.
  • RP Frukt erbjuder frukt och grönt, mejeri, ägg, fisk, kött & chark, drycker, kaffe, kryddor, kolonialvaror och frysta varor.
  • RP Frukt har funnits sedan 1950-talet och har sin bas i Hässleholm i Skåne.